20 Απριλίου 2024 / 6:47 πμ
20 Απριλίου 2024 / 6:47 πμ

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες

από fimotro

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και θεωρητικά πάντα, η διοίκησή της λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς κομματικές ταμπέλες και κυρίως χωρίς να παίζει παιχνίδια. Πολλοί έχουν αναρωτηθεί επίσης, ποια είναι η δουλειά των υποδιοικητών της ΤτΕ, αφού έτσι κι αλλιώς όλη τη δουλειά ο Στουρνάρας τη βγάζει. Τι αρμοδιότητες έχει π.χ. ο Συριζαίος υποδιοικητής Θ. Μητράκος και τι ο επιλεγείς από τον Αντ. Σαμαρά υποδιοικητής κ. Μουρμούρας ο οποίος μόλις έπιασε θέση άλλαξε ρότα και ξέχασε τους ευεργέτες του;

Προφανώς οι άνθρωποι, για τους υψηλούς μισθούς που παίρνουν να κάνουν σημαντική δουλειά και να βοηθούν στο έργο του διοικητή που είναι η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και του νομίσματος. Αλλιώς θα πρόκειται για περιφερόμενα «φαντάσματα» στο ιστορικό κτίριο της οδού Αμερικής τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να… κοστίζουν ουκ ολίγα και να προκαλούν εντάσεις. Ακούγονται πολλά για το ρόλο που έχουν οι δύο υποδιοικητές, ρόλο άσχετο με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην ΤτΕ. Για παράδειγμα, ο άλλοτε συνδικαλιστής με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητράκος, είναι το μάτι και το αυτί της Αντιπροεδρίας στο… άντρο του μεγάλου εχθρού του Μαξίμου, του Γ. Στουρνάρα. Τρίζουν τα πατώματα στο κτίριο; Το έχει μάθει ο Δραγασάκης και το υπόλοιπο σύστημα από την πρώτη στιγμή. Συναντάται ο διοικητής με τον κ. Φουφουτίδη, αμέσως εξυφαίνεται σενάριο συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης και το Μαξίμου βγάζει τα όπλα και στήνει τα τρολ για να επιτεθούν.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλα ωραία. Βλέποντας οι δύο υποδιοικητές ότι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει αναζητούν στηρίγματα φλερτάροντας τη Νέα Δημοκρατία. Άλλος πλησιάζει τους Μητσοτακικούς, άλλος έχει κάνει δεύτερο σπίτι του τα γραφεία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Απ’ ότι μαθαίνουμε ο κ. Καραμανλής δεν θέλει ούτε να τον βλέπει, αλλά τι να κάνει, αντέχει τις… μουρμούρες.

Δεν ξέρουμε αν η ΝΔ αναζητά στελέχη για να τους κάνει υποδιοικητές όταν θα γίνει κυβέρνηση, αλλά μαθαίνουμε ότι οι σημερινοί ματαιοπονούν. Ούτε ο ένας μπορεί να παραμείνει στη θέση του αφού η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτη… πάθος και λάθος, ούτε ο άλλος επίσης που περιφέρεται σε Ελλάδα και εξωτερικό κάνοντας ταξίδια άνευ ουσιαστικής σημασίας για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Συμπέρασμα; Οι εξωθεσμικές κινήσεις των υποδιοικητών έχουν προκαλέσει πολύ γέλιο, παρά ενόχληση στον Στουρνάρα αλλά αποδεικνύουν ότι… όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα