29 Μαρτίου 2024 / 10:24 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:24 πμ

Τρίβει τα χέρια του για τη διαφήμιση που έκαναν στο βιβλίο του!

από fimotro

Καλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσαν να κάνουν στο νέο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη. Πολιτικοί και κόμματα μπήκαν στη διαδικασία της αντιπαράθεσης σε μια «θύελλα» που προκάλεσε το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, το όποιο περιλαμβάνει διαλόγους από την περίοδο των διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2015. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στρέφουν στα βέλη τους κατά της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάψει να σιωπά και επισημαίνει ότι: «Τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας».

Λαζαρίδης: Επιβεβλημένη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έγιναν στις αρχές του 2015 ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης μετά τη δημοσιοποίηση όσων γράφει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α’ εξάμηνο του 2015 είναι πλέον επιβεβλημένη» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Λαζαρίδης.

ΝΔ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για Βαρουφάκη – Λαφαζάνη

Σε νεώτερη ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει: «Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας. Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».

Άδωνις: Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, «Adults in the Room».

Κληθείς να εκφράσει τις απόψεις του αναφορικά με όσα αναλυτικά γράφει το «Πρώτο ΘΕΜΑ» σήμερα, φέρνοντας στο φως συγκλονιστικά αποσπάσματα από το βιβλίο Βαρουφάκη, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι, προφανώς, ο κ. Βαρουφάκης έχει καταγράψει στο κινητό του και άλλα, πολύ χειρότερα για τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέφρασε την άποψη ότι όσα αποκαλύπτονται εκθέτουν τον πρωθυπουργό προσωπικά, καθώς φαίνεται ότι δεν γνώριζε πώς λειτουργεί η ευρωζώνη. «Είσαι τόσο άσχετος, Αλέξη Τσίπρα;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει σήμερα την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

«Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, δια της σιωπής επιβεβαιώνει όσα λέει ο Βαρουφάκης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική διάψευση, γιατί ο πρώην ΥΠΟΙΚ τους έχει καταγράψει όλους.

«Ο ένας έγραφε τον άλλον» είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήτνα εκείνος που είχε επιλέξει τον κ. Βαρουφάκη.

ΠΑΣΟΚ: Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο κ. Βαρουφάκης», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης» και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο κ. Βαρουφάκης», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης» και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: «Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε και ο κ. Λαφαζάνης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Τσίπρα για μια δεκαετία, στην χθεσινή του συνέντευξη. Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης. Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως ή άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά για όσα αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνει το Ποτάμι, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του.

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε)», αναφέρει ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Και προσθέτει: «Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter: «Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι. Το ’15 αγγίξαμε το χάος. Φωνάζαμε αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν. Τώρα;».

ΚΚΕ: Οι κυρίαρχοι κύκλοι αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ 

«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση» αναφέρει το ΚΚΕ, στον απόηχο των αποκαλύψεων που περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση.

Και συμπληρώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος: «Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Ερώτηση Θεοχάρη για τις αποκαλύψεις Λαφαζάνη και Βαρουφάκη σχετικά με τη διαπραγμάτευση

Τα πολιτικά, ηθικά και νομικά ζητήματα που εγείρονται από τις αποκαλύψεις πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναδεικνύει με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Δύο χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες τον έναν υπουργό της τότε κυβέρνησης μετά τον άλλο να προβαίνουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα διημείφθησαν κατά την πρώτη περίοδο  διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα.

Δε χωρά πλέον αμφιβολία ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση και τέθηκε εν αμφιβόλω η ευρωπαϊκή της πορεία, γεγονός που ο κ. Θεοχάρης είχε τότε αποκαλύψει από το Βήμα της Βουλής.

Αποκάλυψη για την οποία- υπενθυμίζουμε- λοιδορήθηκε από τους υπουργούς της κυβέρνησης και απειλήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση, χωρίς φυσικά ποτέ να κινηθεί η διαδικασία γιατί ότι όπως αποδεικνύεται ίσχυαν αυτά που είχε δημοσιοποιήσει.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις όμως των κ. Βαρουφάκη και Λαφαζάνη καταδεικνύουν περίτρανα ότι η χώρα κατά την περίοδο εκείνη βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των άστοχων και άκρως επικίνδυνων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας.

Ρωτά ο κ. Θεοχάρης τον Πρωθυπουργό:

– Προτίθεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και τους Έλληνες πολίτες για τα γεγονότα του 2015;

– Ήταν όντως στις προθέσεις του  να δεσμεύει το ποσό των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν κατατεθειμένο στην ΤτΕ προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα ATM των τραπεζών;

– Ευσταθούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού και προέδρου της ΛΑΕ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί σχεδίου εθνικοποίησης της ΤτΕ, εκτύπωσης δραχμής, χρηματοδοτικής στήριξης από τη Ρωσία και προμήθειας πετρελαίου από τη Βενεζουέλα;

– Ισχύουν οι  χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον ίδιο αλλά και σε υπουργούς της κυβέρνησης για τον διοικητή της ΤτΕ;

– Αληθεύουν οι  διαλόγοι  που δημοσιεύθηκαν  μεταξύ του Πρωθυπουργού, του κ. Βαρουφάκη και άλλων υπουργών της κυβέρνησης;

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της πρωθυπουργικής ιδιότητας που καταβαραθρώνεται και σε διεθνές επίπεδο από τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού του;

Τέλος, σοβαρά  ερωτήματα -ηθικά και νομικά- προκαλεί και η ομολογία  του κ. Βαρουφάκη ότι ηχογραφούσε καταφανώς παράνομα και εν αγνοία του πρωθυπουργού τις μεταξύ τους συνομιλίες.

Γιατί ο κ. Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνομιλίες;

Οι ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες χρησιμοποιήθηκαν άραγε και αν ναι, με ποιον τρόπο από τον κ. Βαρουφάκη;

Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο που μας έφερε εδώ.
Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι  στο μέλλον της χώρας, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα