20 Απριλίου 2024 / 2:15 μμ
20 Απριλίου 2024 / 2:15 μμ

Όλες οι αποφάσεις που έχει πάρει ο Τραμπ από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα

από fimotro

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα εργασίας που είχε στο Λευκό Οίκο συναντήθηκε με εκπροσώπους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ δρομολόγησε εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ. Το χθεσινό πρόγραμμα εργασίας του Ντόναλντ Τραμπ αναλύεται στους τομείς:
Αγωγοί πετρελαίου
Με την υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων διευκολύνθηκε η κατασκευή των αγωγών πετρελαίου (Keystone XL και Dakota Access) προκειμένου να διευρυνθεί το δίκτυο ενεργειακών υποδομών, αλλά και να ανακληθούν αποφάσεις που είχε λάβει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.
Μετανάστευση
Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να υπογράψει από σήμερα μία σειρά προεδρικών διαταγμάτων, που περιλαμβάνουν την προσωρινή απαγόρευση εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ, αλλά και την αναστολή ισχύος για τις βίζες πολιτών από τη Συρία, αλλά κι άλλων έξι χωρών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου, αλλά και ειδικούς στη μετανάστευση, που ενημερώθηκαν για τα ζητήματα αυτά.
Αυτοκινητοβιομηχανία
Ο Τραμπ ζήτησε από τους προέδρους της General Motors Co, της Ford Motor Co και της Fiat Chrysler Automobiles NV να αυξήσουν τον αριθμό των αυτοκινήτων που παράγουν στην αμερικανική αγορά.
Βιομηχανική παραγωγή και κανονισμοί
Υπεγράφη προεδρικό διάταγμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και του φορολογικού βάρους που αντιμετωπίζει η αμερικανική βιομηχανία για την αντιμετώπιση του “άκαμπτου, τρομερού και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος,” σύμφωνα με τον Τραμπ.
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και το υπουργείο Γεωργίας, θα προσχωρήσουν σε ανάκληση εφαρμογής κανονισμών, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει λάβει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με του εκπροσώπους των εμπορικών σωματείων.
Κυβερνητικές υπηρεσίες
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προκειμένου να περιορίσει τη ροή των πληροφοριών από αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες που διαχειρίζονται περιβαλλοντολογικά ζητήματα, σε μία προσπάθεια που φαίνεται να στοχεύει στην άσκηση αποτελεσματικότερου ελέγχου, αλλά και περιορισμού των διαφωνιών.
Ανώτατο Δικαστήριο
Η νέα αμερικανική κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση αποκατάστασης της συντηρητικής πλειοψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ν’ ανακοινώσει την επιλογή του την επόμενη εβδομάδα.
FBI
Ο Τραμπ σκοπεύει να κρατήσει στη θέση του διευθυντή του FBI, τον Τζέιμς Κόμεϊ, καθώς συνεχίζεται η έρευνα των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών, αναφορικά με τις σχέσεις του Τραμπ, με τη Ρωσία.
Κυβέρνηση
Η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό της Νίκι Χέιλι ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Από την πλευρά του, ο Τομ Πράις, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επιλογή του προέδρου Τραμπ για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας ότι θέλει να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που είχαν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, θα εξακολουθήσουν να την έχουν, ενώ τάχθηκε κατά συγκεκριμένων κινήσεων ιδιωτικοποίησης.
Εμπόριο
Το Μεξικό θα αποχωρήσει από το πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA) εάν οι όροι επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, σύμφωνα με δηλώσεις του Μεξικάνου υπουργού των Οικονομικών.
Εκλογές
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να πιστεύει ότι εκατομμύρια ψηφοφόρων ψήφισαν παράνομα στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να παραθέτει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα