19 Απριλίου 2024 / 6:19 πμ
19 Απριλίου 2024 / 6:19 πμ

Σε εξέλιξη το Μακεδονικό συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο…

από fimotro

Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων κινείται η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοσιογράφους του FocusFM Ελισάβετ Σταυριανίδου,  πριν από λίγο, ο κόσμος ο οποίος συμμετέχει αυτήν την στιγμή στο συλλαλητήριο ξεπερνάει τις 100.000, όπως αναφέρει και η αστυνομία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, να τελεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είχε αποστείλει επιστολή σε Ιεράρχες προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν σε αυτή.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών. Αυτοί θα είναι οι:

– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
– π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Η ομάδα Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν διοργανώνει διαμαρτυρία με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο και ώρα 14:00. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, που το παίζουν κυβερνώντες, έλαβαν νέες εντολές (ίσως κατά το υπερπόντιο ταξίδι τους…) και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της ιστορίας μας, δηλαδή την ψυχή μας… τη Μακεδονία!» και καλούν σε τέσσερις συγκεντρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα