28 Μαρτίου 2024 / 4:09 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:09 μμ

Ως Δημοκρατία της Μακεδονίας υποδέχτηκαν τον Κοτζιά οι Σκοπιανοί

από fimotro

Σε εξέλιξη η συνάντηση που έχει στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι στο επίσημο πρόγραμμα υπάρχει η αναφορά «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κάτι που ανάγκασε την  ελληνική πλευρά, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στα Σκόπια, Στεφανία Μουρελάτου, πάνω από από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» να ζητήσει να μπει σφραγίδα με τη φράση «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ».

Η συνάντηση με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ θα σημάνει την έναρξη του μαραθωνίου των επαφών που έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν θα διαρκέσουν ένα δίωρο πριν από την ενημέρωση των Ελλήνων και δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Ν. Κοτζιά και του κ. Ντιμιτρόφ αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό.

 

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Στη 1:00 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα