19 Απριλίου 2024 / 9:44 πμ
19 Απριλίου 2024 / 9:44 πμ

Ψήφισμα – χαστούκι από ευρωκοινοβούλιο για τα επεισόδια στην Βενεζουέλα

από fimotro

Η έκρυθμη κατάσταση στη Βενεζουέλα τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει διεθνή προβληματισμό καθώς και κλιμάκωση αντιδράσεων.

Εκτενή αναφορά επί του θέματος έγινε κατά τη σημερινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχωρώντας, με την ολομέλεια να προχωρά σε ψήφισμα που τελικώς εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Οι ευρωβουλευτές, καταδίκασαν σθεναρά τη στάση των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας, και κάλεσαν την κυβέρνηση του Καράκας να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου τριάντα άνθρωποι.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε με 450 ψήφους (35 κατά και 100 αποχές), υποστήριξαν οι μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή, ψήφο αποχής επέλεξαν, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα οι οποίοι εκ παραδρομής φάνηκε, όπως κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να απόσχουν.

Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ κατά του ψηφίσματος τάχθηκαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα