20 Απριλίου 2024 / 12:36 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:36 μμ

Την Τρίτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 29χρονος με τα τρομοδέματα

από fimotro

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος που είναι κατηγορούμενος για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος θα επανέλθει στο Εφετείο την Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι για την απολογία του ενώ σε λίγο θα βρεθεί στην Ευελπίδων ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για τον οπλισμό και τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη.

Ο νεαρός πιστεύεται ότι ήταν σκληρός παίχτης της εγχώριας τρομοκρατίας κι ότι εμπλέκεται στην αποστολή των τρομο-δεμάτων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου είχε τραυματισθεί μία υπάλληλος, και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Πιστεύεται επίσης ότι ήταν ο αποστολέας των οκτώ παγιδευμένων φακέλων που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, στις 20 Μαρτίου, και είχαν ως παραλήπτες έλληνες και ευρωπαίους πολιτικούς.

Στο πλούσιο βιογραφικό του 29χρονου υπάρχουν ενδείξεις για επαφές του με την Πόλα Ρούπα κατά το σχεδιασμό της επιχείρησης απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό, τον Φεβρουάριο του 2016.

Παράλληλα εκρηκτική ύλη που βρέθηκε στο ενοικιασμένο διαμέρισμα-καταφύγιο του 29χρονου είναι παρόμοιε με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις τρομοκρατίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 29χρονος συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε ταξιδιωτικούς σάκους, ένα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν:

-8 πλαστές ταυτότητες,
-2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
-πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
-πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
-πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες -και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών καιφορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στο διαμέρισμα- κρυσφύγετο του 29χρονου και σε άλλα τρία σπίτια.

Παράλληλα, αναζητείται και άλλο κρυσφύγετ0-γιάφκα, καθώς εκτιμάται ότι ο συλληφθείς μετέφερε τον οπλισμό σε κάποια από αυτά.

Σημειώνεται ότι και οι οκτώ πλαστές ταυτότητες είχαν τη φωτογραφία του 29χρονου και διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, γι’ αυτό θεωρείται πιθανό ότι τις έχει χρησιμοποιήσει ή σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση χώρων, αυτοκινήτων, ή άλλες συναλλαγές, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης για την οποία κατηγορείται, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα