25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Χωρίς ρεύμα και πρόσβαση στα σπίτια τους 6 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα

από fimotro

Για αρκετές ημέρες θα μείνουν μακριά από τα σπίτια τους όσοι τα εγκατέλειψαν πριν «χτυπήσει» τη Φλόριντα ο τυφώνας Ιρμα.

Ισως χρειαστούν ακόμη και εβδομάδες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές της πολιτείας, παραδέχθηκε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τομ Μπόσερτ.

Περισσότεροι από 6 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας του τυφώνα, κάτι που αντιστοιχεί στο 65% της πολιτείας.

«Πρέπει να δείξουν μεγάλη υπομονή. Το ρεύμα μπορεί να παραμείνει κομμένο για εβδομάδες», δήλωσε ο Μπόσερτ. «Εχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση αυτού του είδους στην ιστορία των ΗΠΑ, με εργάτες από κάθε περιοχή, ακόμη και από τον Καναδά», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, επεσήμανε στους κατοίκους της Φλόριντα ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού τους δοθεί η άδεια για αυτό. «Μπορεί να πάρει εβδομάδες», προειδοποίησε, ιδιαίτερα στα νησιά Κις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα