24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Χωρίς παρατράγουδα, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Θράκη…

από fimotro

Χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα, μέχρι τώρα, η επίσκεψη του Ερντογάν στυην Κομοτηνή. Από τις 11.15 ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην Θράκη στον απόηχο των  συναντήσεων του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρακαι της έντονης αντιπαράθεσης που υπήρξε σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

14:32 «Δώσατε αγώνα επιβίωσης τόσα χρόνια και σας συγχαίρω γι΄ αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν

14:30 Στο συγκεντρωμένο πλήθος που βρίσκεται στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής, μιλάει ο Ερντογάν

14:00 Στο μειονοτικό σχολείο της περιοχής έφτασε ο Ερντογάν όπου τον περίμενε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης.

13:30 Ολοκληρώθηκε η προσευχή στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ. Ο Ερντογάν θα μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μειονοτικό σχολείο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το τζαμί.

12:30: Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα έξω από το τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής τον  Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Τον κ. Ερντογάν υποδέχθηκαν έξω από το τζαμί οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και τον χειροκροτούσαν.



12:25
Στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής έφθασε ο τούρκος πρόεδρος

11:45 Αναχώρησε για την Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ

11:42 Κάτι περισσότερο από εξονυχιστικός ήταν ο έλεγχος που έγινε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, κατά την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν εκεί.

«Πιο αυστηρός ακόμα κι από αυτόν στο Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας» λένε πηγές από την Αλεξανδρούπολη. Είχε προηγηθεί το αεροσκάφος που μετέφερε εκεί τα θωρακισμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του ο κ. Ερντογάν, καθώς και μια ομάδα της πολυπληθούς προσωπικής του φρουράς. Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν οι κ. Κατρούγκαλος και Αμανατίδης, ενώ μέχρι πριν λίγο ήταν άγνωστο αν τελικώς ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί μειονοτικό γυμνάσιο της περιοχής, κάτι το οποίο δεν προβλέπονταν στον αρχικό προγραμματισμό της επίσκεψης του.
11:40 Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προσγειώθηκε το αεροσκάφος με τον τούρκο πρόεδρο, τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της τουρκικής αποστολής11:30: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στην Κομοτηνή ενόψει της άφιξης Ερντογάν

11:15 Κόσμος συγκεντρώνονται στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, όπου θα προσευχηθεί ο τούρκος πρόεδρος.

11:00 O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης θα υποδεχτούν τον Τούρκο Πρόεδρο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

10:30 Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου χαιρέτησε τον τούρκο πρόεδρο και τη σύζυγό του Εμινέ στο αεροδρόμιο Ελ, Βενιζέλος και είχαν μία σύντομη συνομιλία πριν ανέβουν τη σκάλα του προεδρικού αεροπλάνου.

Ο Ερντογάν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης αναμένεται να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Σημειώνεται τέλος πως στις 16:00 το απόγευμα,  ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα