18 Απριλίου 2024 / 10:09 πμ
18 Απριλίου 2024 / 10:09 πμ

Χωρίς “ορκίζομαι” και χωρίς την Εκκλησία σήμερα η ορκωμοσία…

από fimotro

Με τη λέξη «δηλώνω» -αντί του «ορκίζομαι»- και χωρίς παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας αναμένεται να ορκιστούν σήμερα τα νέα μέλη της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία θα γίνει στις 12.30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε χθες σε ανασχηματισμό ελάχιστων αλλαγών, με προφανές κριτήριο να προφυλαχθεί η κυβέρνηση από αναταράξεις και ο ίδιος από κριτική δυσαρεστημένων στελεχών. Σε μια δύσκολη για την κυβέρνηση συγκυρία, με πολλά μέτωπα ανοιχτά, ο Α. Τσίπρας αποφάσισε να κινηθεί συντηρητικά, μη θέλοντας, προφανώς, να διαταράξει ισορροπίες και να προκαλέσει επιπρόσθετες περιπλοκές.

Ενδιαφέρον στοιχείο του χθεσινού ανασχηματισμού είναι ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο μικρός κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, χάνουν μία υπουργική θέση. Τον κ. Κ. Ζουράρι αντικαθιστά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Το στοιχείο της έκπληξης του χθεσινού ανασχηματισμού εμφανίσθηκε με τη μορφή του Φ. Κουβέλη. Εχοντας επί της ουσίας εκδηλώσει τις φιλικές προς τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέσεις του ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, στην πρόκληση των οποίων συνέβαλε με τις τότε αποφάσεις του, το όνομα του κ. Κουβέλη πρωταγωνιστούσε σε κάθε συζήτηση για κυβερνητικό ανασχηματισμό από τον νυν πρωθυπουργό. Εκτός από τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, καθώς εθεωρείτο ότι, αφού δεν έχει υπουργοποιηθεί μέχρι τώρα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πια. Πολύ περισσότερο, να δεχθεί να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού, με υπουργό τον Π. Καμμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα