25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Χρ. Δήμας: Οι αριθμοί διαψεύδουν τον Αλ. Τσίπρα για το ΕΣΠΑ

από fimotro

«Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη ΔΕΘ, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πρώτη χώρα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ενώ ωστόσο επιμένει σε μια ρητορική που αγγίζει τα όρια της παράλληλης πραγματικότητας στην οικονομία -δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα-, οι πραγματικοί αριθμοί είναι αμείλικτοι», δηλώνει ο Χρ. Δήμας, υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ.

«Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται πως στην Ελλάδα έχουν εισρεύσει 4,158 δισ. ευρώ και κατά συνέπεια η χώρα κατατάσσεται 6η από πλευράς εισροής Κοινοτικών Πόρων. Και αυτή οφειλόμενη στην υψηλότατη προχρηματοδότηση -υψηλότερη ανάμεσα σε όλα τα Κράτη-Μέλη. Το χειρότερο όμως είναι πως σε όρους ενδιάμεσων πληρωμών (interim payments), δηλαδή σε χρήματα που πραγματικά έφτασαν στην πραγματική οικονομία, η χώρα μας κατατάσσεται στην 11η θέση.

Αντί, λοιπόν, στο κυβερνητικό επιτελείο να ανακαλύπτουν “επιτυχίες” βασισμένες σε φαντασιακούς υπολογισμούς, ας αντιμετωπίσουν, έστω και τώρα, την πραγματικότητα. Μόλις 5 από τις 24 προγραμματισμένες δράσεις του 2017 έχουν προκηρυχθεί, άλλες 4 εκκρεμούν από το 2016 και εκατομμύρια αναπτυξιακών πόρων λιμνάζουν σε ενδιάμεσα ταμεία. Αν δεν μπορούν, τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να φύγουν», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα