28 Μαρτίου 2024 / 12:55 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:55 μμ

Χιόνια στα ορεινά, βροχές στα πεδινά – Έως 9 βαθμούς η θερμοκρασία

από fimotro

Tοπικές νεφώσεις με βροχές αναμένουμε σήμερα κυρίως στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη.

Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η ορατότητα έως και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 12, και στην Κρήτη από 9 έως 12.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν ανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 500 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 500 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα