24 Απριλίου 2024 / 6:00 πμ
24 Απριλίου 2024 / 6:00 πμ

Χιλιάδες Σκοπιανοί εξύβριζαν πάλι χυδαία την Ελλάδα…

από fimotro

Xιλιάδες κάτοικοι της ΠΓΔΜ έκαναν διαδήλωση στα Σκόπια το μεσημέρι της Κυριακής κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της FYROM. «Είμαστε εδώ επειδή το όνομα, η ταυτότητα, το Σύνταγμα και η γλώσσα είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να υιοθετήσουμε μία σκληρή στάση», είπε στο πλήθος μία από τους διοργανωτές της πορείας, σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα κάποιοι από τους διαδηλωτές έκαψαν σημαίες της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Επίσης Σκοπιανοί που ζουν στην Αυστραλία συγκεντρώθηκαν σε Περθ, Μελβούρνη, Μπρίσμπεϊν και Σίδνεϊ διαδηλώνοντας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στα πλακάτ που κρατούσαν έγραφαν μεταξύ άλλων: «Το όνομα της ‘Μακεδονίας’ δεν πωλείται», «Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία» και «Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο μεταξύ πανό με υβριστικά μηνύματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης. Αρκετοί ομογενείς φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθούν βίαιες συγκρούσεις που είχαν εκλείψει εδώ και χρόνια.

Στο Σίδνεϊ συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 άτομα, με σημαίες και καπνογόνα, φωνάζοντας «Μακεδονία».

Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες», δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia.

«Δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε κανενός την ιστορία ή τον πολιτισμό», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα