19 Απριλίου 2024 / 10:13 μμ
19 Απριλίου 2024 / 10:13 μμ

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Βαρκελώνης… κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας!

από fimotro

Τουλάχιστον 350.000 διαδηλωτές βάδισαν σήμερα στην Βαρκελώνη εκφράζοντας την αντίθεση τους στην οποιαδήποτε ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία, σε μία ένδειξη του πόσο βαθιά διχασμένη είναι η καταλανική κοινωνία.

Η εκτίμηση για συμμετοχή 350.000 δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, ενώ οργανωτές της πορείας ανεβάζουν εντυπωσιακά τον αριθμό, κάνοντας λόγο ακόμα και για 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης κρατώντας ισπανικές και καταλανικές σημαίες, αλλά και πανό που έγραφαν: «Η Καταλονία είναι Ισπανία» και «Μαζί είμαστε δυνατότεροι».

Η κινητοποίηση στη Βαρκελώνη έρχεται δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της καταλανικής Βουλής την Τρίτη, όπου δεν αποκλείεται να κινηθούν οι διαδικασίες για μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας.

Στη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο τοπικός πρόεδρος Κάρλες Πουιζδεμόν, ο οποίος τις επτά ημέρες μετά το πολύκροτο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής έχει προσπαθήσει να ακολουθήσει διττή πολιτική, ζητώντας διαπραγματεύσεις με τη Μαδρίτη αλλά συνάμα προωθώντας την ιδέα της απότομης απόσχισης.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από την πλευρά του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει το Άρθρο 155 του Συντάγματος που επιτρέπει στη Μαδρίτη να αναστείλει το αυτοδιοίκητο της Καταλονίας, να καθαιρέσει την τοπική κυβέρνηση και να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη ακόμα και με τη βία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «El Pais» ο κ. Ραχόι ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν οι Καταλανοί κηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία τους η Μαδρίτη δεν θα επιτρέψει αυτό να μετουσιωθεί σε κάτι πραγματικό.

Πάντως, σε ένα προσωπικό άνοιγμα, χαρακτήρισε τον κ. Πουιτζδεμόν «μετριοπαθή» ηγέτη που μπορεί να κάνει συνεννοήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα