28 Μαρτίου 2024 / 4:39 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:39 μμ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας στους δρόμους της Βαρκελώνης

από fimotro

Η πορεία ξεκίνησε στην Plaza de Catalunya, κοντά στο σημείο όπου το λευκό βαν των τζιχαντιστών θέρισε ζωές στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε κι εμείς θύματα», «Η Τρομοκρατία δεν έχει Θρησκεία», «Είμαστε Όλοι Βαρκελώνη», «Όχι στην Τρομοκρατία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ανέγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών.

Στη συνέχεια η πορεία προχώρησε, ενώ στην κεφαλή της αναπτύχθηκε ένα τεράστιο πράσινο πανό που έγραφε: «Είμαστε μουσουλμάνοι, όχι τρομοκράτες».

Στην πορεία μετείχαν και ορισμένοι ντόπιοι πολιτικοί, όπως η πρόεδρος της τοπικής βουλής, Κάρμε Φορκαδέλ, ο Ραούλ Ρομέβα, υπουργός της κυβέρνησης της Καταλονίας και ο αντιδήμαρχος της Βαρκελώνης Χεράρντο Πιζαρέλο καθώς και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, έγινε την περασμένη Πέμπτη όταν ένα νοικιασμένο λευκό φορτηγάκι ανέπτυξε ταχύτητα και εισέβαλε σ’ έναν από τους διασημότερους πεζόδρομος στον κόσμο, τη Λας Ράμπλας, θερίζοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Ο οδηγός του βαν, ο 22χρονος Μαροκινής καταγωγής Γιουνές Αμπουγιακούμπσκότωσε 15 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 100.

Ο Αμπουγιακούμπ κατάφερε να διαφύγει πεζή από το σημείο, με τις αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του εντός και εκτός συνόρων. Χθες η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο 22χρονος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά σ’ ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στο Subirats, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τις αρχές και τα 12 μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα που εξαπέλυσε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς είτε έχουν σκοτωθεί, είτε βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι τέσσερις τζιχαντιστές που έχει συλλάβει η ισπανική αστυνομία, Ντρις Ουκαμπίρ, Μοχάμεντ Χούλι Χεμλάλ, Σάλαχ ελ Καρίμπ και Μοχάμεντ Αλάα (Φωτογραφία: El Pais)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα