19 Απριλίου 2024 / 9:32 μμ
19 Απριλίου 2024 / 9:32 μμ

Χιλιάδες Κούρδοι κατά του Ερντογάν στην Κολωνία

από fimotro

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα στην Κολωνία για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύλληψη των μελών της ηγεσίας και των βουλευτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.
Η διαδήλωση που ήταν ειρηνική συγκέντρωσε περί τα 6.500 άτομα, σύμφωνα τους υπολογισμούς της αστυνομίας, συμμετοχή μικρότερη από αυτήν που υπολόγιζαν οι οργανωτές που ήλπιζαν στην προσέλευση 10.000 έως 15.000 ανθρώπων.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και πορτρέτα των στελεχών του κόμματος , κυρίως του νεαρού χαρισματικού του ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Οι συλλήψεις των μελών της ηγεσίας το φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία προκάλεσαν οριγισμένες αντιδράσεις στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ ανακοίνωσε χθες ότι κάλεσε τον τούρκο επιτετραμμένο στη Γερμανία, προειδοποιώντας την Τουρκία για τη φίμωση της αντιπολίτευσης.
Στη Γερμανία κατοικεί η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στον κόσμο και η σημαντικότερη κουρδική κοινότητα στην Ευρώπη, που αριθμεί περί το ένα εκατομμύριο μέλη, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για εξαγωγή της σύγκρουσης στο γερμανικό έδαφος.
«Ο Ερντογάν επιδιώκει να οξύνει με τη βία την κατάσταση στην Τουρκία, πράγμα που θα οδηγήσει σε όξυνση και στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα ο Γκεκάι Σοφούογλου, πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο δίκτυο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) που μεταδόθηκε από το γερμανικό πρακτορείο DPA.
Περιμένοντας τη διοργάνωση πολλών ακόμη διαδηλώσεων, ο Γκεκάι Σοφούογλου απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.
Στο τέλος του Ιουλίου, η Κολωνία φιλοξένησε διαδήλωση υποστήριξης του ισλαμο-συντηρητικού προέδρου Ερντογάν, στην οποία συμμετείχαν 40.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα