29 Μαρτίου 2024 / 8:49 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:49 πμ

Χειμωνιάτικο σκηνικό και σήμερα

από fimotro

Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική και νότια χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο νότιο Αιγαίο 6 με 8 και στο νοτιοανατολικό πρόσκαιρα μέχρι 9 μποφόρ.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 (μείον 3) έως 8 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12) έως 3 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στην Ήπειρο από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στη Θεσσαλία από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -4 (μείον 4) έως 12 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 02-12-2016
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα