28 Μαρτίου 2024 / 5:41 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:41 μμ

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για τα σκουπίδια

από fimotro

Το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας με θέμα συζήτησης την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Υπήρξαν πολύωρες διακοπές, τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας και στο τέλος κατάληψη της αίθουσας, όπου γινόταν η συνεδρίαση, από τους απολυμένους συμβασιούχους, με συνέπεια τη διακοπή της συζήτησης και την επανάληψή της σήμερα το μεσημέρι.

Πριν από 40 μέρες, όταν αποπειράθηκε και πάλι η δημοτική Αρχή της Λαμίας να παραχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, βρέθηκε πάλι απέναντι στην ΠΟΕ ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων στον δήμο, αλλά και τους απολυμένους συμβασιούχους, χωρίς τελικά να μπορέσει να πάρει απόφαση. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν και διαφοροποιήσεις από μέλη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι είτε διαχώρισαν τη θέση τους, είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Στο μεταξύ, ο δήμος, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του, προχώρησε σε ανάθεση ύψους 370.000 ευρώ της αποκομιδής σε ιδιώτη, απόφαση που όμως ακυρώθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς και Θεσσαλίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νόμιμη.

Χθες το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε εκ νέου πάρει σχετικές αποφάσεις για ανάθεση της αποκομιδής, δεδομένης της αδυναμίας του δήμου να απομακρύνει τα σκουπίδια με ίδια μέσα. Το σύνολο της αντιπολίτευσης, η ΠΟΕ ΟΤΑ, οι απολυμένοι συμβασιούχοι και ο Σύλλογος των εργαζομένων στον δήμο έχουν αντίθετη άποψη, θεωρούν ότι η δημοτική αρχή μπορεί να αντιμετωπίσει την αποκομιδή με το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό και με τη συνδρομή των απολυμένων συμβασιούχων καθαριότητας, αφού προηγουμένως ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, και καλούν τη δημοτική Αρχή να προχωρήσει σύμφωνα με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Παρά τις εκκλήσεις, η δημοτική Αρχή της Λαμίας παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της και μάλιστα καταβλήθηκε προσπάθεια να εκκενωθεί η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν. Μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε άλλη μία, δύωρη διακοπή, της συνεδρίασης, μετά την οποία αποφασίστηκε η συνέχισή της σήμερα στις 2 το μεσημέρι, καθώς οι εργαζόμενοι κατέλαβαν την αίθουσα.

Σημειώνεται ότι από το 2015 η δημοτική Αρχή της Λαμίας αποπειράθηκε ανεπιτυχώς αρκετές φορές να προχωρήσει σε ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Από τα μέσα του περασμένου μήνα κι έως τώρα επαναλαμβάνονται συνεχείς διαδικασίες προς την ίδια κατεύθυνση που μέχρι στιγμής πέφτουν στο κενό, καθώς ακόμη και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν ακυρωθεί για λόγους νομιμότητας από τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς.

Βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα