25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Φ. Γκιουλέν: «Αν οι ΗΠΑ θεωρήσουν σωστό να με εκδώσουν, θα πήγαινα στην Τουρκία»

από fimotro

Δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, αλλά θα αποδεχθεί ενδεχόμενη έκδοσή του στην Τουρκία στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συμφωνήσει με την Άγκυρα να τον παραδώσει, διαμηνύει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή του περυσινού αποτυχημένου πραξικοπήματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, διέψευσε τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να μεταβεί στον Καναδά, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του. «Οι φήμες αυτές δεν έχουν ούτε ίχνος αλήθειας», δήλωσε.

«Αν οι ΗΠΑ θεωρήσουν σωστό να με εκδώσουν θα έφευγα για την Τουρκία», είπε κατηγορηματικά στη συνέντευξη, συμπληρώνοντας πως δεν φοβάται τον θάνατο. «Αν με σκοτώσουν, είμαι πρόθυμος να βρεθώ κοντά στον Αλλάχ και τους προφήτες», είπε ο Φ. Γκιουλέν.

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Φετουλάχ Γκιουλέν δήλωσε: «Δεν έχω υποστηρίξει ποτέ ένα πραξικόπημα, θεωρώ πως οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να επέλθει ως αποτέλεσμα εκλογών, εφόσον χρειαστεί. Είναι σημαντικό να μην πληγεί η Δημοκρατία».

Στη συνέντευξή του, ο Φ. Γκιουλέν επέκρινε τον Ταγίπ Ερντογάν για την τακτική του να συγκεντρώσει ολοένα και περισσότερες εξουσίες, χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά “δικτάτορα”. Προέτρεψε, μάλιστα, ΗΠΑ και Ε.Ε. να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την Άγκυρα για την αποκατάσταση των πολιτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα