28 Μαρτίου 2024 / 1:50 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:50 μμ

Φόρο τιμής στο Παρίσι απέτισε ο Macron

από fimotro

Μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων σήμερα το πρωί, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από το δημαρχείο του Παρισιού, απέτισε φόρο τιμής στη γαλλική πρωτεύουσα, “λόγο υπερηφάνειας για κάθε Γάλλο”, ενώ έσπευσε να υποσχεθεί ότι θα διασφαλίσει “η παγκοσμιοποίηση να ωφελήσει τον καθένα”.
Παρουσία της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο πρόεδρος της Γαλλίας διατύπωσε την ελπίδα ότι θα καταφέρει “να ενώσει την χώρα επιτρέποντας σε κάθε κοινότητα, κάθε νομό, κάθε περιφέρεια να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη περιοχή και να αποτελεί πλήρες κομμάτι της χώρας”.
“Η πρόκληση των επόμενων πέντε ετών θα είναι να εμποδίσουμε η χώρα μας να διαλυθεί (…) διασφαλίζοντας, όπως το Παρίσι που τα καταφέρνει περίφημα, ότι η παγκοσμιοποίηση και το άνοιγμα της χώρας μας θα ωφελήσουν τον καθένα” εξ ημών.
“Δεν ξεχνώ τις διασπάσεις, την οργή, τις αμφιβολίες” συμπλήρωσε και λίγο μετά δεσμεύτηκε να “συγκεντρώσει και να ακούσει τους φόβους και να απαντήσει σε αυτούς”.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας “οικονομίας κυκλικής, συνεργατικής, κοινωνικής, αλληλέγγυας και ψηφιακής” εξήγησε ότι θέλει “να αδράξει αυτές τις νέες ευκαιρίες” όμως “την ίδια στιγμή να προστατεύσει προσφέροντας την ασφάλεια σε νέους τομείς”.
Κατόπιν ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το κεντρικό μοτίβο του προγράμματός του:
“Να απελευθερώσουμε και να προστατεύσουμε”.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε τις δράσεις του Παρισιού, που ηγείται στην εκστρατεία εναντίον της κλιματικής αλλαγής, “ένα ρόλο για τον οποίο θα σας βοηθήσω” τόνισε απευθυνόμενος στην Αν Ινταλγκό.
Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, που είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη σε αυτόν τον σκοπό, είχε νωρίτερα υπενθυμίσει στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους ότι “το ντίζελ σκοτώνει” κρίνοντας πως πρέπει να “γυρίσουμε σελίδα”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα