23 Απριλίου 2024 / 5:11 μμ
23 Απριλίου 2024 / 5:11 μμ

Φόρο στους πλούσιους, ελαφρύνσεις στους πολλούς υπόσχεται ο Κόρμπιν

από fimotro

Να εισπράξουν 48,6 δισ. στερλίνες από τη φορολόγηση των πλουσίων και των επιχειρήσεων υπόσχονται οι Εργατικοί, στο μανιφέστο που παρουσίασαν ενόψει των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία.

Στις 128 σελίδες του μανιφέστου, οι Εργατικοί του Τζ. Κόρμπιν υπόσχονται να διαθέσουν 37 δισ. στερλίνες για να χρηματοδοτήσουν το εθνικό σύστημα υγείας, να βάλουν τέλος στα δίδακτρα στα πανεπιστήμια και να δημιουργήσουν μια επενδυτική τράπεζα που θα δανείσει 250 δισ. στερλίνες την επόμενη δεκαετία.

Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση φόρου εισοδήματος σε όσους κερδίζουν περισσότερες από 80.000 στερλίνες τον χρόνο (στο 45% από 40%) και έναν ακόμα συντελεστή για κέρδη άνω των 123.000 στερλίνων (50%). Μια αύξηση κατά 1/3 στον εταιρικό φόρο και μια νέα εισφορά για εταιρείες που πληρώνουν για το προσωπικό τους πάνω από 330.000 στερλίνες.

«Τουλάχιστον τα τελευταία επτά χρόνια οι Βρετανοί ζουν σε μια χώρα που λειτουργεί για τους πλούσιους, την ελίτ και τα κατεστημένα συμφέροντα», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Θα αντιστρέψουμε τις εθνικές προτεραιότητες και θα βάλουμε τα συμφέροντα του λαού μπροστά».

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η εθνικοποίηση των εταιρειών υδάτων και ένας φόρος «Ρομπέν των Δασών», που έχει στόχο να συγκεντρώσει 4,7 δισ. στερλίνες μέσω επέκτασης της εισφοράς επί χρηματοικονομικών συναλλαγών σε ομόλογα και παράγωγα.

Οι Εργατικοί υπολείπονται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, σημειώνει το Bloomberg, αλλά οι διαρροές σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις βοήθησαν να «τσιμπήσουν» ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Αν ο ίδιος καταφέρει να κερδίσει πάνω από το 30% των ψήφων, θα έχει ένα επιχείρημα ότι έπιασε ή ξεπέρασε τα ποσοστά του προκατόχου του.

Το κόμμα έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, αλλά θέτει ως προτεραιότητες το να συνεχίσει η Βρετανία να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα