20 Απριλίου 2024 / 12:40 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:40 μμ

«Φρειδερίκη»: Φονική καταιγίδα με δέκα νεκρούς στη βόρεια Ευρώπη

από fimotro

Τουλάχιστον δέκα νεκρούς άφησε πίσω της η φονική καταιγίδα «Φρειδερίκη» που σάρωσε την Ευρώπη προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Στη Γερμανία έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο πυροσβέστες, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητες άνω των 200 (!) χλμ/ώρα.

 

 

 

Όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και κάποια τοπικά ακυρώθηκαν λόγω της καταιγίδας που μαινόταν σ’ ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανικοί Σιδηδρόδρομοι (Deutsche Bahn), αλλά αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα.

Οι Αρχές έκλεισαν κάποια αεροδρόμια, αλλά και ορισμένους αυτοκινητόδρομους και γέφυρες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία καθώς ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων στο Ρήνο.

Στην Κολωνία ένας άνδρας που μετέφερε την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο βρήκε το δρόμο κλειστό και αναγκάστηκε να την ξεγεννήσει λαμβάνοντες οδηγίες από τηλεφώνου από το Κέντρο Α’ Βοηθειών…

Αρκετές εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν μεταξύ Μονάχου, Βερολίνου, Ντίσελντορφ, Αμβούργου και Κολωνίας, ενώ οι Ολλανδικές Αρχές ματαίωσαν όλες τις πτήσεις από και προς το Άμστερνταμ καθώς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 140 χλμ/ώρα, ενώ έκλεισαν και σχολεία σε αρκετές περιοχές.

 

Στην Ολλανδία ένας άνδρας σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού στην πόλη Όλστ, ενώ δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο ενός άλλου, που οδηγούσε κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σχεδόν σ’ ολόκληρη τη χώρα επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τα περισσότερα τρένα να παραμένουν ακινητοποιημένα στους σταθμούς και την τροχαία να ανακοινώνει ότι πάνω από 65 φορτηγά ανετράπησαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Στο Βέλγιο μια γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της καθώς οδηγούσε σ’ ένα δάσος νότια των Βρυξελλών.

Στη Βρετανία ένας λύκος απέδρασε από το καταφύγιο άγριας ζωής περίπου 70 χλμ δυτικά του Λονδίνου στο West Berkshire καθώς οι ισχυροί άνεμοι γκρέμισαν την περίφραξη, αλλά ευτυχώς συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία η «Φρειδερίκη» ήταν η χειρότερη καταιγίδα που έπληξε τη χώρα από το 2007.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα