16 Απριλίου 2024 / 1:49 μμ
16 Απριλίου 2024 / 1:49 μμ

Φρίκη στο Μάλι: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ ανακάλυψε ομαδικούς τάφους στην περιοχή των συγκρούσεων

από fimotro

Οι μάχες μεταξύ ομάδων της φυλής Τουαρέγκ έχουν κλιμακωθεί τις πρόσφατες εβδομάδες στα βόρεια τμήματα της χώρας απειλώντας να εκτροχιάσουν μια ειρηνευτική συμφωνία που συνάφθηκε το 2015.

Η αποστολή του ΟΗΕ έστειλε ομάδες για να ερευνήσουν υποθέσεις παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είχαν καταγγελθεί σε διάφορες περιοχές, ανάμεσά τους και στο χωριό Ανεφί, περίπου 100 χλμ, νοτιοδυτικά της πόλης Κιντάλ.

«Στο Ανεφί, τα μέλη των ομάδων παρατήρησαν την ύπαρξη ατομικών και ομαδικών τάφων, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση σε αυτό το στάδιο να καθορίσουν είτε τον αριθμό των ενταφιασμένων ανθρώπων, είτε τις συνθήκες των θανάτων τους», ανέφερε η ανακοίνωση της Minusma.

Όπως υπογραμμίζεται, η ερευνητική ομάδα επιβεβαίωσε 34 υποθέσεις παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως «βίαιες εξαφανίσεις» ανηλίκων.

Ανήλικοι επίσης ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε πρόσφατες μάχες.

Το 2012 οι αντάρτες Τουαρέγκ είχαν σχηματίσει μια συμμαχία με ισλαμιστές και κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της χώρας, εξωθώντας τη Γαλλία να επέμβει στρατιωτικά.

Η επέμβαση διασκόρπισε τους ισλαμιστές και σηματοδότησε την ανάκτηση του ελέγχου στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, αλλά δεν εξάλειψε την απειλή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα