28 Μαρτίου 2024 / 6:06 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:06 μμ

Φονική κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ

από fimotro

Μία γυναίκα σκοτώθηκε στο σπίτι της στο Κεντάκι από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν τις μεσοδυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το σύστημα καταιγίδων που πλήττει την περιοχή, εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις προκαλεί ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόβλεψη, την Κυριακή αναμένεται να μειωθεί η ένταση των βροχοπτώσεων από το Αρκάνσας μέχρι την κοιλάδα του Οχάιο, μια περιοχή για την οποία είχαν εκδοθεί έκτακτες προειδοποιήσεις για πλημμύρες την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης της Ιντιάνα, Έρικ Χόλκομπ, εξέδωσε προειδοποίηση για καταστροφές σε έντεκα κομητείες της πολιτείας, λόγω ζημιών από τις εκτεταμένες πλημμύρες, κυρίως από τον ποταμό Κανκάκι στη βόρεια Ιντιάνα.

Στο Οχάιο, ο κυβερνήτης Τζον Κάσιτς, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 17 κομητείες της πολιτείας κατά μήκος του ποταμού Οχάιο καθώς και στο νότιο τμήμα της πολιτείας, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού και των καταστροφών από τις καταιγίδες.

Η αγροτική κατοικία της 79χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε στο Λόγκαν του Κεντάκι, χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WKRN του Νάσβιλ στο Τενεσί. Επικαλούμενος πηγές από τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού είπε ότι η γυναίκα αλλά και ο σύζυγός της που επέζησε δεν άκουσαν κάποια σειρήνα προειδοποίησης.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Ματ Μπέβιν έγραψε στο twitter: «Χάσαμε αρκετούς συμπατριώτες μας σήμερα εξαιτίας των σοβαρών καιρικών καταστάσεων στο δυτικό μέρος της πολιτείας μας». Ο Ματ Μπέβιν ζήτησε από όλους τους πολίτες να λάβουν σοβαρά όλες τις προειδοποιήσεις για τον καιρό.

Λόγω των πλημμυρών σκοτώθηκαν τρία άτομα την περασμένη εβδομάδα, εκ των οποίων ένα κοριτσάκι ενός έτους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μια 52χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της που ανασύρθηκε μέσα από χαντάκι στο Ιλινόι και ένας 53χρονος στην Οκλαχόμα όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα