28 Μαρτίου 2024 / 10:05 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:05 μμ

Φίλης: Αναγκαστική η συνεργασία με τον Καμμένο

από fimotro

Στην ερώτηση γιατί ψήφισε τα μέτρα λιτότητας στη Βουλή, απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι καμία βεντέτα, αλλά μέλος μίας συλλογικότητας. «Τα λέω αυτά από την αγωνιά μου για τη συλλογική προσπάθεια», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Έχουμε ψηφίσει μέτρα που δεν ξέρουμε αν τα αντέχει η κοινωνία» και σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι αν θα ψηφίσει νέα μέτρα, αλλά εάν θα τα φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα πλεονάσματα ύψους 3,5% επί αρκετά χρόνια δεν είναι λίγα και δεν είναι εύκολο να βγουν. Θα δημιουργήσουν κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε σχετικά με τους στόχους που συμφωνήθηκαν, τονίζοντας πως «χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μπορεί να διαπραγματεύεται και να τα αλλάζει ή να προστατεύει τους αδύναμους».

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε: «Είχαμε στόχο 0,5% στόχο και πιάσαμε 4,2%. Περίμενα το 4,2% να αποδοθεί στην κοινωνία, όχι με ρουσφετολογικές πολιτικές”, ανέφερε για το πλεόνασμα του 2016, σημειώνοντας πως αποδόθηκε στην κοινωνία “μόνο στο θέμα των συντάξεων. Το 3,5% επί πέντε χρόνια είναι δύσκολο να το πιάσουμε και σε κάθε περίπτωση, σημαίνει λιτότητα. Το ότι κλείνει η συμφωνία και θα πέσουν χρήματα στην αγορά, οι επενδύσεις και η Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι στα θετικά».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε επίσης ότι πρεσβεύει τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και ότι ήρθε η ώρα μετά από δύο χρόνια η κυβέρνηση να κάνει κοινωνική στροφή.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απλώς αναγκαστική για να υπάρξει κυβέρνηση.

AdTech Ad
Επίσης, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο με μαύρες κουκούλες, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα