18 Απριλίου 2024 / 9:59 μμ
18 Απριλίου 2024 / 9:59 μμ

Το ύστατο χαίρε στον ευπατρίδη Κωστή Στεφανόπουλο (φωτό)

από fimotro

stefasx1Με τιμές αρχηγού κράτους τελείται η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό.

Στο προαύλιο του ιερού ναού βρίσκεται τιμιτικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για το τελευταίο αντίο στον «ευπατρίδη της πολιτικής».

Ο Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από τετραήμερη νοσηλεία.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη ενώ ήδη σε όλα τα δημόσια κτήρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

kideia-stefan-politikoi-2 stefasx7 kideia-stefan-politikoi-1Κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

stefasx21Θα ακολουθήσει η ταφή του, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, της πόλης που υπήρξε η γενέτειρα του αλλά και ο τόπος – εφαλτήριο για να αναδειχθεί και να καθιερωθεί τόσο στον επαγγελματικό στίβο, ως μαχητικός δικηγόρος, όσο και στην πολιτική κονίστρα, ως βουλευτής Αχαΐας και ένας από τους σπουδαιότερους κοινοβουλευτικούς ρήτορες της μεταπολεμικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, η Προεδρία της Δημοκρατίας άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σήμερα και αύριο με ώρες προσέλευσης από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 (είσοδος από οδό Βασιλέως Γεωργίου Β΄2).stefasx16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα