29 Μαρτίου 2024 / 3:36 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:36 πμ

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο δράστης διέπραξε το διπλό φονικό

από fimotro

Υπό την επήρεια ναρκωτικών κατά τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, ήταν ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, σύμφωνα με τη μαρτυρία δύο από τους συλληφθέντες.

Αυτό τουλάχιστον φέρονται να ισχυρίστηκαν οι δύο μιλώντας με τους ανακριτές, δίνοντας άλλη διάσταση στην όλη δράση του τόσο κατά τη διάρκεια του εγκλήματος όσο και μετά τη διάπραξή του, χωρίς ωστόσο αυτό να αλλοιώνει την ευθύνη του και τον βαθμό ενοχής του, αν όντως αποδειχθεί ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία δίνει μάχη με τον χρόνο καθώς μπορεί η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου να θεωρείται εξιχνιασθείσα σε θεωρητικό επίπεδο, εντούτοις το στοίχημα για τους ανακριτές της πολύκροτης του ΤΑΕ Λευκωσίας είναι η επαλήθευση και τεκμηρίωση των καταθέσεων των τριών εκ των τεσσάρων υπόπτων και η διασύνδεση τους με τα τεκμήρια.

Όπως όλα δείχνουν, μοναδική παραφωνία μέχρι στιγμής αποτελεί η κατάθεση του 33χρονου συλληφθέντα, ο οποίος με βάση τις συγκλίνουσες μαρτυρίες της συμβίας του, του ετεροθαλούς αδελφού και του 22χρονου που εμπλέκονται στην υπόθεση, φέρεται να ήταν και το πρόσωπο που κατάφερε τις μαχαιριές στα δύο θύματα.

Παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς του 33χρονου, ο οποίος υπέδειξε τον αδελφό του ως τον δολοφόνο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ανακριτικής διαδικασίας υποδεικνύουν διαφορετικά.

Αυτό που επίκειται τώρα είναι η λήψη επαναληπτικών καταθέσεων από τους 4 βασικούς υπόπτους, με τελευταίο τον 33χρονο, καθώς οι ανακριτές επιδιώκουν να έχουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα με βάση τις μαρτυρίες των άλλων τριών, ώστε να κληθεί να απαντήσει σε σειρά νέων ερωτημάτων σε σχέση με τα γεγονότα της 18ης Απριλίου και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις.

Το απόγευμα χθες μεταφέρθηκε για υπόδειξη σκηνών η 21χρονη συμβία του 33χρονου, ενώ η ανακριτική ομάδα συνεχίζει με τη λήψη και νέων καταθέσεων από το περιβάλλον των συλληφθέντων.

Οι έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλους χώρους στους οποίους κινούνταν το τελευταίο διάστημα οι ύποπτοι, με σκοπό να πρέπει να αξιοποιηθεί ο χρόνος κράτησης τους πριν από τη λήξη των διαταγμάτων κράτησης τους.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στον «Φ», με τη λήξη του πρώτου διατάγματος κράτησης του 33χρονου την ερχόμενη Παρασκευή 4/5/18 θα ζητηθεί εκ νέου κράτηση του για άλλες οκτώ μέρες. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους υπόπτους.

Καθοριστικά στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να είναι και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, τα οποία θα καταδείξουν την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών μέσω του γενετικού υλικού που εντοπίστηκε στα φονικά όπλα, δηλαδή στο ξίφος, το ρόπαλο και το μαχαίρι.

Τα λάθη του δράστη και οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, τα όσα άφησε πίσω του ως τεκμήρια ο δράστης όχι μόνο φανερώνουν ερασιτεχνισμό, αλλά και ένα πρόσωπο που δεν είχε επίγνωση των κινήσεων ή της όποιας συνέπειας από τη διάπραξη τόσο τραγικών λαθών.

Μερικά από τα οποία είναι και τα εξής:

– Το ζευγάρι παπούτσια που αφέθηκε σε κοινή θέα στη σκηνή, το οποίο ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν δικό του.

– Η αψυχολόγητη εισβολή του δράστη στο σπίτι με ακάλυπτο πρόσωπο, γεγονός που επέτρεψε στον 15χρονο γιο της οικογένειας να τον περιγράψει και εν συνεχεία να τον υποδείξει σε αναγνωριστική παράταξη που ακολούθησε της σύλληψης του.

– Οι 26 μαχαιριές στο σώμα του καθηγητή και οι 9 κατά της συζύγου του, δείχνουν το μένος ενός ανθρώπου που ενεργεί με θολωμένο μυαλό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές περνούν από κόσκινο το ιστορικό και τα χαρακτηριστικά του κάθε ενός από τους υπόπτους, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν το ψυχολογικό τους προφίλ με βάση τις καταθέσεις από το περιβάλλον τους.

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα