25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Υπό δρακόντεια μέτρα ο γάμος Μέγκαν-Χάρι – Στην υπηρεσία τους 3.000 αστυνομικοί!

από fimotro

Εναν απίστευτο «πονοκέφαλο» στις βρετανικές αρχές έχει προκαλέσει ο επικείμενος γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, στις 19 Μαΐου, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, όσον αφορά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η βρετανική αστυνομία φοβάται μια επίθεση στο νιόπαντρο ζευγάρι κατά την περιφορά του με την ανοιχτή άμαξα από τζιχαντιστές, Ιρλανδούς τρομοκράτες ή ακόμα και από κάποιον μοναχικό stalker, που έχει εμμονή με τη βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας. Έτσι, μια δύναμη 3.000 αστυνομικών θα αναπτυχθεί στην πόλη του Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου και αρκετοί από αυτούς με πολιτική αμφίεση θα αναμιχθούν με το πλήθος, ώστε να αποφευχθεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Στην περιοχή αναμένεται ότι θα φτάσουν πάνω από 100.000 επισκέπτες για να μετέχουν στους εορτασμούς. Η αστυνομία θα εγκαταστήσει κιγκλιδώματα για να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις με οχήματα, ενώ θα αναπτύξει ένοπλες περιπολίες και θα εφαρμόσει μέτρα όπως αυτά που τίθενται σε ισχύ στα αεροδρόμια για την αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού.

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ χρησιμοποιήθηκαν σήμερα σε έρευνες των αρχών στην πόλη, εξετάζοντας γραμματοκιβώτια, τηλεφωνικούς θαλάμους και φρεάτια κι αναζητώντας τυχόν ενδείξεις εκρηκτικών μηχανισμών.

«Πρόκειται για μια ευρεία επιχείρηση που έχει (ποτέ) διεξάγει οποιαδήποτε μονάδα της αστυνομίας και μια από τις μεγαλύτερες στην οποία έχω ποτέ εργαστεί» δήλωσε ο συντονιστής των ερευνών Άντι Τέρνερ. Η τοπική αστυνομία «οργώνει» ήδη τους δρόμους της πόλης και τα καταστήματα για να εντοπίσει «πιθανή απειλή» ενώ έχει ανακοινωθεί πως εκείνη την ημέρα όσοι επισκεφθούν την πόλη θα υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο. Επίσης, νέες κάμερες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο αριθμός των αστυνομικών που θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία του «γάμου της χρονιάς» στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τους μεγαλύτερους στην ιστορία της αστυνομίας στη Βρετανία. Στο γάμο του έκτου στην διαδοχή του θρόνου με τη Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τρεις φορές περισσότεροι αστυνομικοί από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν το 2005 στο γάμο του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος είχε, επίσης, τελεστεί στο κάστρο του Ουίνδσορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα