29 Μαρτίου 2024 / 1:29 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:29 μμ

Υπόθεση Novartis: Δέκα κάλπες για την Προανακριτική Επιτροπή στην Βουλή

από fimotro

Με δέκα διαφορετικές κάλπες που θα αντιστοιχούν στα ονόματα πολιτικών προσώπων που βρίσκονται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στην αίθουσα της Ολομέλειας Βουλής την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της διερεύνησης από την Προανακριτική Επιτροπή για καθέναν ξεχωριστά από τα πολιτικά πρόσωπα. Σε κάθε κάλπη θα υπάρχει αντίστοιχο ψηφοδέλτιο με το όνομα του πολιτικού προσώπου για το οποίο κατατίθεται το αίτημα συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και το ερώτημα αν θα πρέπει να προχωρήσει η διερεύνηση.

Οι βουλευτές θα καλούνται να ψηφίσουν «ναι», «όχι» ή «παρών», ενώ τα πρόσωπα για τα οποία θα αποφασίσουν είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Αδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Κουτρουμάνης. Με αυτό τον τρόπο βέβαια αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ψηφοφορία, αφού ενδέχεται τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά για κάθε πρόσωπο. Στο μεταξύ, σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων θα καθοριστεί και ο αριθμός των συνεδριάσεων της Ολομέλειας, δηλαδή εάν θα πραγματοποιηθεί μία συνεδρίαση από το πρωί έως το βράδυ της Τετάρτης 21/2, όπως είχε εισηγηθεί εξαρχής ο Πρόεδρος της Βουλής, ή δύο με έναρξη το απόγευμα της Τρίτης.

Ωστόσο, αν και οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί σε δικαστικό επίπεδο, οι «παρεμβάσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης δεν σταματούν. Αυτή τη φορά, τη γνώμη της για την υπόθεση εξέφρασε η προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, χαρακτηρίζοντας τη Novartis «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους εμπλεκόμενων προσώπων».

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου στάθηκε στο πλευρό της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αφήνοντας αιχμές για την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων της οποίας είχε διατελέσει επίσης πρόεδρος. «Θεωρώ ότι οι επιθέσεις εις βάρος των εισαγγελέων είναι παντελώς αδικαιολόγητες. Ενήργησαν σύμφωνα με το νόμο και σύμφωνα με το Σύνταγμα. Τόσο η κ. Τουλουπάκη όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις.

Για ποιο λόγο το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έβγαλε μια ανακοίνωση υποστηρικτική; Η ανακοίνωση που έβγαλε μετά από μέρες ήταν γενικόλογη και άφηνε αιχμές κατά των εισαγγελέων», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα