28 Μαρτίου 2024 / 6:03 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:03 μμ

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Κανείς δεν θα αγοράσει ολόκληρη την Air Berlin- H Lufthansa προηγείται

από fimotro

«Η Lufthansa είναι ήδη ένας πρωταθλητής της αεροπορίας – η θέση της, ωστόσο, μπορεί να ενδυναμωθεί περαιτέρω», δήλωσε η Τσίπρις σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Υπάρχουν πολλά ενδιαφερόμενα μέρη. Αλλά για λόγους ανταγωνισμού, καμία μεμονωμένη αεροπορική εταιρία δεν μπορεί να αγοράσει την Air Berlin».

Η Lufthansa, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, δεν μπορεί να αγοράσει το σύνολο της Air Berlin διότι αυτό θα της έδινε κυρίαρχη θέση στη Γερμανία. Αλλά η Lufthansa είναι η πρώτη στη σειρά των διαπραγματεύσεων, έχοντας προβάδισμα έναντι άλλων ενδιαφερομένων.

Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι έχει ήδη παραπονεθεί ότι η διαδικασία προχωρά πολύ γρήγορα για να μπορούν να έχουν άλλοι την ευκαιρία να καταθέσουν προσφορά. Η EasyJet, η γερμανική αεροπορική εταιρία της Thomas Cook Condor και ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI μπορεί επίσης να είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Η εξαγορά μέρους της Air Berlin και η απόκτηση του προσωπικού της θα δώσει στους νέους ιδιοκτήτες πρόσβαση στις χρονοθυρίδες προσγείωσης και απογείωσης της Air Berlin σε αεροδρόμια με μεγάλη επιβατική κίνηση όπως του Ντίσελντορφ και του Βερολίνου.

Οι διαπραγματεύσεις για την Air Berlin, που την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και συνεχίζει να πετά χάρη σε κρατική βοήθεια, πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο και αναμένεται να συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Βίνκελμαν δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι ευελπιστεί σε μια λύση τον Σεπτέμβριο. Ο Βίνκελμαν δήλωσε ότι η Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με περισσότερους από 10 ενδιαφερομένους αλλά ότι τελικά τα περιουσιακά στοιχεία πιθανόν να μοιραστούν μεταξύ δύο ή τριών αγοραστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα