18 Απριλίου 2024 / 9:28 πμ
18 Απριλίου 2024 / 9:28 πμ

Υπέρ της λύσης των δύο κρατών ο Πάπας Φραγκίσκος

από fimotro

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην Μέση Ανατολή, ευχόμενος να βρεθεί μια λύση με ειρηνική συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων με δυο αναγνωρισμένα κράτη.

“Συναντάμε τον Ιησού στα παιδιά της Συρίας και του Ιράκ”, τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ενώπιον 50.000 πιστών στην πλατεία του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό. “Συναντάμε τον Χριστό και στα παιδιά με άνεργους γονείς, αλλά και στους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους, ως θύματα απάνθρωπων διακινητών”, πρόσθεσε με έμφαση.

Χθες το βράδυ στην χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον Άγιο Πέτρο ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά σε μετανάστες και πρόσφυγες. Τόνισε ότι στο πρόσωπο της Μαρίας και του Ιωσήφ βλέπουμε, ακριβώς, τα χνάρια εκατομμυρίων ανθρώπων. Των ανθρώπων που δεν διαλέγουν να φύγουν, αλλά είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την πατρίδα τους”. Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, τα Χριστούγεννα πρέπει “να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε νέες, διαφορετικές διανθρώπινες σχέσεις, “ώστε κανείς να μην νιώθει αποκλεισμένος”.

Να μετατραπεί το έλεος σε “γη της φιλοξενίας”

Ο Ποντίφικας ζήτησε από τους πιστούς να μετατρέψουν “την δύναμη του φόβου σε δύναμη του ελέους”. Ένα έλεος το οποίο δεν συνηθίζει στις αδικίες, αλλά έχει το θάρρος -μέσα σε εντάσεις και πολέμους- να μετατραπεί σε “γη της φιλοξενίας”.

“Tην ταυτότητα και την ιθαγένειά μας”, είπε ο Πάπας, “μας την δίνει ο Ιησούς”. Μια έμμεση αναφορά, πιθανότατα, και στην Ιταλία, όπου δεν μπόρεσε να εγκριθεί, τελικά, πριν την διάλυση της βουλής, ο νόμος που θα εξασφάλιζε το δικαίωμα στην υπηκοότητα, στα παιδιά των μεταναστών.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα