23 Απριλίου 2024 / 7:26 μμ
23 Απριλίου 2024 / 7:26 μμ

Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκαν Βενιζέλος-Μπακογιάννη

από fimotro

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιήθηκαν από τις έως τώρα επίσημες θέσεις των κομμάτων τους και τάχθηκαν ευθέως και ανοιχτά υπέρ του δικαιώματος αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Κατά την διάρκεια συζήτησης στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής του Κοινοβουλίου «για την παρακολούθηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τάσσεται παγίως υπέρ της (θετικής και για το επίμαχο ζήτημα) νομολογίας του Δικαστηρίου. «Η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας», είπε χαρακτηριστικά.Λίγη ώρα αργότερα, συζητώντας στο Περιστύλιο για το αν θα ψηφίσει και τη σχετική διάταξη, ακούστηκε να απαντά καταφατικά, συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για να κάνουμε αντιπολίτευση».

Η κυρία Μπακογιάννη, σχολίασε ότι συμμερίζεται την άποψη του κ. Βενιζέλου. Η κατ’ αρχήν ψηφοφορία επί των άρθρων στην επιτροπή, θα γίνει σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα