23 Απριλίου 2024 / 10:29 μμ
23 Απριλίου 2024 / 10:29 μμ

Τώρα ο Τσακαλώτος παραδέχεται ότι έπρεπε να είχε ενημερώσει τους Θεσμούς για τις εξαγγελίες!

από fimotro

Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ενημερώσει τους Θεσμούς για το πακέτο έκτακτης βοήθειας παραδέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο δεν διαψεύδεται από την Αθήνα!

Το περιοδικό επικαλείται ρεπορτάζ από κλειστή συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές, στην οποία ο υπουργός φέρεται να δέχθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να ενημερώσει τους θεσμούς για τις εξαγγελίες Τσίπρα. Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται πηγές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι αυτό που είπε ήταν πως δεν υπήρχε χρόνος γιατί τα χρήματα έπρεπε να δαπανηθούν εντός 2016.

«Είπα ότι πάντα είναι καλή η διαβούλευση, αλλά δεν είχαμε χρόνο γιατί τα λεφτά έπρεπε να τα ξοδέψουμε φέτος για να μην επηρεαστεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2017 και ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δρα στο πνεύμα της συμφωνίας, αλλά σε κάποια θέματα πρέπει να έχει μια διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει» είναι η δήλωση.

Κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών υποστήριξαν ότι ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε σε αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών ότι το πακέτο των παροχών δεν επηρεάζει την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, εν είδει ρητορικής ερώτησης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε συνεννοηθεί από πριν με τους θεσμούς και απάντησε ο ίδιος πως θα μπορούσε.

Πρόσθεσε, ωστόσο ότι υπάρχει και το λογιστικό θέμα, καθώς, όπως εξήγησε, αν αυτές οι παροχές δεν δίνονταν μέχρι το τέλος του έτους τότε η προκαλούμενη δαπάνη θα επιβάρυνε το πλεόνασμα του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα