25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τώρα αρχίζει ο πόλεμος Τσίπρα-Καμμένου

από fimotro

Ο πρωθυπουργός σε μετωπική σύγκρουση με τον πρώην εταίρο

Η επόμενη ημέρα της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκει τους γείτονες να λέγονται «Βόρεια Μακεδονία» με «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα erga omnes και τον κ. Τσίπρα από τη μία να δέχεται τα συγχαρητήρια της διεθνούς κοινότητας και από την άλλη να παρακολουθεί τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, προσπαθώντας να διατηρήσει τα κεκτημένα επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας, εκβιάζει με… αποκαλύψεις.

Τσαντισμένος, επειδή ο κ. Τσίπρας παραβίασε τους όρους του «σικέ» διαζυγίου και πολιτικά εξαιρετικά εγκλωβισμένος, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δείχνει σημάδια… ανυπακοής που ενοχλούν το Μαξίμου. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη είχε έξω από το στόχαστρό του τον πρωθυπουργό, τηρώντας από την πλευρά του τη μεταξύ τους συμφωνία.

Λάβρος εναντίον των Κουντουρά, Κόκκαλη, Παπαχριστόπουλου, Ζουράρι, Χρυσοβελώνη, Κουίκ που τον «πρόδωσαν» (παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. οφείλει να εξηγήσει γιατί διέγραψε τον Κόκκαλη που δεν ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν διαγράφει τον Παπαχριστόπουλο που την ψήφισε), λάβρος εναντίον του Νίκου Κοτζιά, αλλά κουβέντα για τον κ. Τσίπρα. Την Πέμπτη, ο κ. Καμμένος άλλαξε ρότα.

Με το βλέμμα στραμμένο προς τον πρωθυπουργό, που αμήχανος κοιτούσε το κενό, του έλεγε με παράπονο γιατί μετέτρεψε την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» σε κυβέρνηση αποστασίας, ενώ αποκάλυπτε και το μεγάλο σχέδιο.

Ότι δηλαδή, ο κ. Τσίπρας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όπως είπαν σε έναν… δημοσιογράφο που βρήκε τον κ. Καμμένο και του το είπε, ετοιμάζουν κόλπο, κινούμενοι στα όρια του Κανονισμού της Βουλής, που λέει ότι ο ελάχιστος αριθμός των πέντε βουλευτών μίας κοινοβουλευτικής ομάδας πρέπει να έχει εκλεγεί από το ίδιο κόμμα, ώστε οι ΑΝ.ΕΛ. να χάσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα και ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής της, «όπως έγινε και με το Ποτάμι».

Κατήγγειλε δηλαδή ότι ο κ. Τσίπρας πιέζει τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί, παραδίδοντας την έδρα του, όπως είχε πει, ώστε να μην μπορεί ο κ. Καμμένος να τον αντικαταστήσει, παρά μόνο με πρώην βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και νυν ανεξάρτητους, π.χ. σαν τον κ. Νικολόπουλο ή τον κ. Λαζαρίδη οι οποίοι φέρονται να μην επιθυμούν να επιστρέψουν στους ΑΝ.ΕΛ. Ακόμα και όταν ο κ. Τσίπρας τού απάντησε «δεν ισχύει κοινοβουλευτικά αυτό που λέτε», ο κ. Καμμένος ανταπάντησε, «κάνετε λάθος, κ. πρωθυπουργέ». Λίγο μετά, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από την αίθουσα και ο κ. Καμμένος συνέχισε να μιλάει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα