18 Απριλίου 2024 / 1:43 μμ
18 Απριλίου 2024 / 1:43 μμ

Τόσκας: «Ανοιχτό να κατηγορηθεί ο Ρουβίκωνας για εγκληματική οργάνωση»

από fimotro

Παρέμβαση για το θέμα των ενεργειών του Ρουβίκωνα πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, “θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα, δεν αποκλείεται να κατηγορηθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κακουργηματικές πράξεις”.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του, ο Νίκος Τόσκας, δεσμεύτηκε πως όλοι όσοι επιτίθενται και προσβάλλουν πρεσβείες ξένων χωρών θα λογοδοτήσουν. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σημείωσε ότι δεν πρέπει να συγχέονται οι επιτρεπτοί ακτιβισμοί με τους βανδαλισμούς σε πρεσβείες. Τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη πράξη και “θα γίνει προσπάθεια να συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στην πρεσβεία της Ισπανίας συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν.”

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα ο κ. Τόσκας είπε ότι η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας και όταν τα υπερβαίνει θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες, ενώ συμπλήρωσε πως “θα λογοδοτήσει για την προσβολή πρεσβειών ξένων χωρών. Θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα, δεν αποκλείεται να κατηγορηθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κακουργηματικές πράξεις”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, είπε πως χρειάζεται “Να μιλήσουμε σοβαρά”. “Αν δεν ήταν ο Ρουβίκωνας θα έβρισκαν κάτι άλλο να πιαστούν για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση”, είπε και σχολίασε σκωπτικά πως ονειρεύονται αστυνομίες άλλων εποχών που κινούνταν εκτός ορίων του νόμου και της δημοκρατίας.

Στη συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για την επίθεση στο Εφετείο υποστηρίζοντας πως και αυτή η τρομοκρατική οργάνωση, η ΟΛΑ δηλαδή, θα έχει την ίδια κατάληξη που είχαν άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. “Με βίαιους τρόπους δεν έγινε τίποτα αντίθετα συντηρητικοποιήθηκαν οι κοινωνίες. Θα συλληφθούν αργά ή γρήγορα”.

Για να παρατηρήσει στη συνέχεια:

“Σε συνθήκες έντασης, ύφεσης και προβλημάτων κοινωνικών, υπάρχει μια σχετικά τάση έξαρσης, θέλαμε να συντηρήσουμε ένα κλίμα να μην δημιουργηθούν νέες ομάδες όπως έγινε το 2008. Με απλά αριθμητικά δεδομένα δεν μιλάμε για έξαρση, η χώρα μας είναι ασφαλής, δείγμα η αύξηση του τουρισμού μας και διαβαθμισμένα έγγραφα ξένων χωρών που το αναδεικνύουν”

Έκανε επίσης λόγο για τη συστηματική και οργανωμένη δουλειά που απαιτείται για να εξαλειφθούν τα μεμονωμένα φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας αλλά και της κυβέρνησης.

“Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σε 5 λεπτά τέτοια κατάσταση θα έπρεπε να έχουμε υπερφυσικές δυνατότητες, δεν μπορούμε να φυλάμε 24 ώρες ένα δημόσιο κτίριο”, τόνισε ο κ. Τόσκας.

“Έχουμε επιτυχίες όπως Ρούπα, τρομοδέματα, 29χρονος Γιαγτζόγλου, DHKP-c, την ίδια τύχη θα έχουν και οι βομβιστές του Εφετείου.”

Αναφερόμενος στη λειτουργία καμερών, είπε σχετικά:

“Στα δημόσια κτίρια πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν κάμερες χωρίς να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ενώ άφησε αιχμές και για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης:

“Πιο συνετοί οι προστάτες της δικαιοσύνης. Δεν πρόκειται να σταματήσει η κριτική των αποφάσεων τους στο πλαίσιο της συνταγματικής κατοχύρωσης. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που εκφράζονται κάποιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης. Λάθη έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. και αποδόθηκαν οι ευθύνες, πρέπει και οι δικαστικοί λειτουργοί να διορθώσουν και τα του οίκου τους.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα