19 Απριλίου 2024 / 4:42 πμ
19 Απριλίου 2024 / 4:42 πμ

Τσακαλώτος: Χρειάζεται διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων

από fimotro

Με τίτλο «πολύς γαρ ο φιλελευθερισμός λίγοι δε οι φιλελεύθεροι», ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετείται με άρθρο του στην Καθημερινή στο θέμα της ταυτότητας Φύλου.

Τονίζει ότι η αριστερά θεωρεί ότι χρειάζεται διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και υποστήριξή τους από κοινωνικές δυνάμεις.

Οι πολιτικοί που καταλαβαίνουν την ανάγκη επέκτασης των δικαιωμάτων, αλλά καταψηφίζουν είτε για να τα έχουν καλά με την κοινωνική του βάση είτε για να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα ως μέσα για τις πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Τροπολογία για την ταυτότητα φύλου αλλά για άτομα άνω των 18 ετών, θα καταθέσει η ΝΔ είπε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε ο κ Χατζηδάκης, η ΝΔ θα δει το θέμα από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά όχι με τις υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το θέμα για μικροκομματικούς λόγους.

Το επίμαχο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου αναμένεται να πάει στη Βουλή την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα