28 Μαρτίου 2024 / 1:35 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:35 μμ

Τσακαλώτος σε Σόιμπλε: Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι

από fimotro

Την εκτίμηση ότι μια συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα «βεβαίως και μπορεί να υπάρξει», κάνει σε συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στις κρίσιμες ώρες που έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών, μέσα από τη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στέλνει μήνυμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι το ευρώ κινδυνεύει από το έλλειμμα δημοκρατίας και του θυμίζει ένα παλιό αγγλικό ρητό: «Nα φοβάσαι αυτό που εύχεσαι», αναφερόμενος στο σχέδιο για ευρώ δύο ταχυτήτων.
Από την άλλη πλευρά, λέει πως δεν βρίσκει κανένα λόγο να μην ευχηθεί «χρόνια πολλά» στον Πόλ Τόμσεν και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ωστόσο παραδέχεται ότι έφτασε πολλές φορές στο σημείο να πει «άι σιχτίρ πια» στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και ότι αν γύριζε τον χρόνο πίσω, θα άλλαζε πολλά.
Ο ίδιος λέει ότι τα Χριστούγεννα για αυτόν είναι: «μέρες γιορτής στις οποίες σκέφτομαι να ξαναδιαβάσω, μαζί με τα παιδιά μου, την “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”. Βασικό τέχνασμα της αφήγησης του συγγραφέα, Λιούις Κάρολ, είναι ότι η Αλίκη μετασχηματίζεται. Συρρικνώνεται για να περάσει μέσα από ένα στενό πέρασμα, ψηλώνει για να φτάσει κάποιο αντικείμενο, ή, πίνοντας κάποιο ποτό, τρώγοντας κάποιο κέικ ή δαγκώνοντας ένα μανιτάρι, αποκτά μαγικές ιδιότητες! Κάπως έτσι είναι και για μας αυτή η περίοδος».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ακόμη πως: «Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα κράτη-μέλη δεν θέλουν να είναι “γενναιόδωρα” με τη ρύθμιση του χρέους, αν και δεν ζητάνε να νομοθετήσουμε τώρα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα