24 Απριλίου 2024 / 11:38 πμ
24 Απριλίου 2024 / 11:38 πμ

Τσακαλώτος: Ηθική υποχρέωση της Ευρώπης η ελάφρυνση χρέους

από fimotro

Η Ευρώπη έχει ηθική υποχρέωση να προσφέρει στην Ελλάδα κάποιας μορφής ελάφρυνση χρέους και το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει αν θα μετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist στη Φρανγκφούρτη.
Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύψει τις υποχρεώσεις της και στη βάση αυτή απομένει οι ευρωπαίοι εταίροι να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους για το χρέος και το ΔΝΤ να αποσαφηνίσει το τι θα πράξει με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
«Αισθάνομαι σαν προπονητής ποδοσφαίρου, ο οποίος προετοιμάζει την ομάδα χωρίς να γνωρίζει που είναι το τέρμα! Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
«Οι πιστωτές θα πρέπει να σταματήσουν να πετούν παρακάτω το τενεκεδάκι και να συμφωνήσουν στο πακέτο», ανέφερε σχετικά και προσέθεσε: «Αυτό που ζητούμε από το ΔΝΤ είναι διαύγεια. Μένουν μόνο 14 μήνες για να λήξει το πρόγραμμα. Νομίζω ότι είναι ώρα να αποφασίσει το ΔΝΤ το τι θέλει να κάνει και τι πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνει».
Μετά την ομιλία του κ. Τσακαλώτου στο συνέδριο προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος αναγνώρισε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας μας και τόνισε πως στο επόμενο Eurogroup θα πρέπει να υπάρκει συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.
Στο συνέδριο του Economist θα μιλήσει στις 12.10 ώρα Ελλάδος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στο εάν η Ελλάδα είναι κοντά στη γραμμή τερματισμού της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα