25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τσακαλώτος: Ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης

από fimotro

Διαδοχικές συναντήσεις με την πρέσβη της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ και τον πρέσβειρα της Ολλανδίας Κάσπαρ Βέλντκαμπ είχε τη Δευτέρα στο γραφείο του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η αναγκαιότητα της ταχείας ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Με την πρέσβειρα της Βρετανίας συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές υποστήριξης και ενδυνάμωσης των στενών οικονομικών δεσμών των δυο χωρών με έμφαση στην προσέλκυση βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση με τον Ολλανδό πρέσβη επιβεβαιώθηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ολλανδία εν όψει των βουλευτικών εκλογών της Τετάρτης.

Άγνωστο παραμένει την ίδια στιγμή το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Ελλάδα οφείλει να υπερβεί τον δημοσιονομικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ προκειμένου να καταστεί εφικτή η εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων, ξεκαθαρίζει στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα