25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τσίπρας: Ψάχνουμε δίκαιη λύση για τους συμβασιούχους Δημοσίου

από fimotro

Οι συμβασιούχοι είναι μία από τις πιο βαριές αμαρτίες του παλιού πολιτικού κατεστημένου, που στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ψάχνουμε λύση για αυτούς τους ανθρώπους, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Το ζήτημα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, πρέπει να επιλυθεί δίκαια και αντικειμενικά, στη βάση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη διερεύνηση του ποιοι βρίσκονται για χρόνια στη δημόσια διοίκηση, ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εκανε λόγο για πραγματική διερεύνηση από ανεξάρτητο φορέα, είτε από το ίδιο το ΑΣΕΠ είτε από κάποιο ανεξάρτητο όργανο, με οριζόντια αντικειμενικά κριτήρια.

Στη συνέχεια, σημείωσε, θα υπάρξει διεξοδικότατη διαβούλευση με τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς, για να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα