28 Μαρτίου 2024 / 4:10 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:10 μμ

Τσίπρας στην Ευρωμεσογειακή : Θεμέλιο της Ευρώπης η αλληλεγγύη

από fimotro

Με βασικό θέμα τις κύριες προκλήσεις για την ευρωμεσογειακή περιοχή, αρχισε σήμερα Δευτέρα, στη Βραυρώνα, η ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδος, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

«Η Μεσόγειος, εκτός από κοινός τόπος πολιτισμών και θρησκειών, είναι και χώρος κοινών εμπειριών.Είμαστε κοινωνίες με διακριτά χαρακτηριστικά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της συνόδου.

«Έχουμε,συνεπώς,κοινό ενδιαφέρον και συμφέρον να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο» πρόσθεσε.

«Αυτήν την περίοδο δε κρίνεται απλά η έκβαση μιας κρίσης -είτε της οικονομικής είτε της προσφυγικής- αλλά η ίδια η συνοχή της Ευρώπης. Και κρίνεται από την ικανότητά της να αντιμετωπίσει με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα όλες τις παράλληλες κρίσεις της. Την οικονομική, την προσφυγική και την κρίση εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας…» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η αρχή της αλληλεγγύης είναι ο θεμέλιος λίθος της ενωμένης Ευρώπης. Χωρίς αυτήν υπνοβατούμε προς τη “σκοτεινή Ευρώπη» του 20ου αιώνα”» τόνισε και πρόσθεσε: «Η χώρα μας δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της μόνο στο προσφυγικό. Τηρούμε και τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει από τον Ιούλιο του 2015».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα