28 Μαρτίου 2024 / 10:38 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:38 μμ

Τσίπρας σε τραπεζίτες: Πρέπει να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της Οικονομίας

από fimotro

Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας.
Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας, έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Οι τραπεζίτες παρουσίασαν τις απόψεις του για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και την ανάγκη να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατό το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επιπλέον, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη, έθεσαν ζητήματα ρευστότητας, επιμένοντας στη γρήγορη ένταξη της χώρας στο QE της ΕΚΤ, αλλά και το θέμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Τέλος οι τραπεζίτες συζήτησαν με τον πρωθυπουργό και το ζήτημα της τραπεζικής πίστης, καθώς σημειώθηκαν εκροές καταθέσεων το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.
Καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές σημείωναν επιπλέον ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών, ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα νέας ανακεφαλαιοποίησης, σημειώνοντας στην ανάγκη για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα