28 Μαρτίου 2024 / 7:31 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:31 μμ

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Καθοριστικό βήμα για έξοδο από την κρίση

από fimotro

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είχαμε ένα καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση. Δόθηκε ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές και ταυτόχρονα για τον ελληνικό λαό δόθηκε μια σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε και μίλησε για την ανάγκη δίκαιης ανάκαμψης και επούλωσης των πληγών της κρίσης.

Οπως είπε, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα. Αυτό είναι κρίσιμο, γιατί είμαστε σε μια δύσκολη χρονιά, με εντάσεις γύρω μας. «Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να έχουμε κοντά μας και δυνάμεις που δεν παραδοσιακοί σύμμαχοι».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι η χθεσινή απόφαση είναι αφετηρία για την τελική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Θύμισε τις άδικες θυσίες του ελληνικού λαού και τόνισε ότι είναι παρών στο πλαίσιο του ρόλου του να στηρίξει την προσπάθεια.

Χθες, με αφορμή την Ελλάδα, αποδείχτηκε ότι στην Ευρώπη η αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, παρά τα προβλήματα. Το 2017 είναι χρονιά εκλογών και οι λαοί της Ευρώπης αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα κόντρα στον λαϊκισμό. Όπως οι λαοί αντέχουν, πρέπει και οι ηγεσίες τους να προχωρήσουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, δήλωσε ο ΠτΔ.

Σε ό,τι αφορά στην ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστούμε ότι στηρίζεται όχι μόνο στη νομισματική αλλά και στην οικονομική ένωση, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα