23 Απριλίου 2024 / 6:40 μμ
23 Απριλίου 2024 / 6:40 μμ

Τσίπρας προς Σταϊνμάγερ: «Με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει μπροστά…»

από fimotro

Την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών στην Ευρώπη επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Βάλτερ Στάινμαϊερ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα μας, πέραν της οικονομικής κρίσης, δέχεται το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι μετά απο 42 χρόνια πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στις δηλώσεις που έκανε, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η κρίση που προέκυψε είναι κυβερνητική και όχι πολιτειακή.
«Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολη εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης)», δήλωσε ο κύριος Στάινμαϊερ
Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα