29 Μαρτίου 2024 / 11:50 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:50 πμ

Τσίπρας: Προέχει το συλλογικό συμφέρον της Ευρώπης

από fimotro

Μήνυμα στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, και προτεραιότητα πρέπει να είναι το «συλλογικό συμφέρον της Ευρώπης, και όχι το πρόσκαιρο πολιτικό συμφέρον σε κάθε χώρα χωριστά» κάνοντας εμμέσως αναφορά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Στις κοινές δηλώσεις του με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδος των εθνικιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη γιατί όπως τόνισε επηρεάζει τις πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν σήμερα και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα κρίσιμα ζητήματα.
Όπως είπε «έχουμε δει στο παρελθόν κάποιες κυβερνήσεις, κάποιες πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διακυβέρνηση κρίσιμων χωρών, απέναντι στην ανησυχία της ενδυνάμωσης ρατσιστικών ή ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων στις χώρες αυτές όταν επίκεινται εκλογές, να υιοθετούν στην πολιτική ατζέντα αυτών των δυνάμεων. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό, διότι ανοίγει, υιοθετώντας την πολιτική ατζέντα της ακροδεξιάς, δυνάμεις του κέντρου. Ουσιαστικά, καθιστούν αυτές τις δυνάμεις ανεξάρτητα από το αν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε επίπεδο διακυβέρνησης, κρίσιμες δυνάμεις για την πολιτική κατεύθυνση των χωρών αυτών».
Στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι το συλλογικό συμφέρον της Ευρώπης σε μια περίοδο όπου υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις αποσταθεροποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα