28 Μαρτίου 2024 / 1:11 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:11 μμ

Τσίπρας: Πάνω από 2% η φετινή ανάπτυξη

από fimotro

Πλέον είναι φανερό ότι η οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, η εκτίμησή μας είναι ότι είχαμε μια έκρηξη μετά την αξιολόγηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη Λάρισα.

Εχουμε την αίσθηση, σημείωσε, ότι το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2% σε ανάπτυξη, ενώ ακόμη και οι άσπονδοι φίλοι μας, που παλαιότερα υποτιμούσαν συνεχώς τα μεγέθη, το παραδέχονται.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2018 θα έχουμε ανάπτυξη 2,65%, Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε και παραπάνω, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Θα είμαστε μια από τις χώρες με τον υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης σε επίπεδο ευρωζώνης. Ομως θα πρέπει τώρα να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για ένα πράγμα: Τι ανάπτυξη θέλουμε;

Για εμάς, τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναπτυξιακή επιλογή δεν είναι η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων ούτε η κατάλυση των εργασιακών συμβάσεων και χωρίς κοινωνικό κράτος. Για εμάς η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει.

Σημείωσε ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να δημιουργεί αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίες. Το όφελος από την ανάπτυξη θα πρέπει να διαχέεται σε όλη την κοινωνία και να μην καταλήγει στις τσέπες ολίγων. Να σέβεται τους φυσικούς πόρους. Να επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Διάλογος με τους ΟΤΑ
Το επόμενο βήμα θα είναι ο διάλογος με την αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αυτός ο διάλογος με την τοπική αυτοδιοίκηση ίσως είναι το επόμενο σημαντικό βήμα μετά τον διάλογο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει στον κύκλο των συναινέσεων και των συνεννοήσεων που είναι η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αισιοδοξία μετατρέπεται σε σιγουριά. Η χώρα βγαίνει από την μεγάλη περιπέτεια. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλες τομές. Να σχεδιάσουμε το μέλλον όπου υπάρχουν. Η Θεσσαλία αποτελεί τον πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας και πρέπει από εκεί να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα