29 Μαρτίου 2024 / 4:33 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:33 μμ

Τσίπρας: Να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση

από fimotro

Με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός τους είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό.

Το θέμα της συνέπειας ειπε ότι πράγματι είναι κάτι που θα μπορούσαν να το διαχειριστούν διαφορετικά.

Συζητήσαμε αυτά που χρειάζονται οι μικρομεσαίοι της αγοράς, είναι τα τρία βασικά προαπαιτούμενα: Α) ο ειδικός επιχειρηματικός λογαριασμός που θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν ακατάσχετα ποσά για να πληρώνει κανείς τις υποχρεώσεις του στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Β) η ρύθμιση των 120 δόσεων, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πιο απλό τρόπο. Γ) Οι παρενέργειες που δημιουργεί στην ελληνική αγορά η υπερφορολόγηση που δεχόμαστε τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων. 

Αυτό που ειπαμε είναι ότι μπορούμε να κάνουμε υπομονή, αλλά είμαστε μεταξύ κόπωσης και παραίτησης και ως εκ τούτου αυτό που πρέπει να γίνει είναι επιτέλους κάποιος κάποτε ν’ αναγνωρίσει την οικονομική συνέπεια -είτε είναι επιχειρηματική είτε εργοδοτική, η οποία δεν είναι αυτόνόητη πλέον ούτε είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση και πρέπει να επιβραβευτεί με κάποια μείωση αυτών των βαρύτατων υποχρεώσεων που έχουμε είτε φορλογικών είτε ασφαλιστικών.

Όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, ο πρωθυπουργός τους είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό κάτι που παρά τις εξαγγελίες πέρυσι δεν έγινε δυνατόν να εφαρμοστεί στην αγορά. Για το θέμα τη συνέπειας ειπε ότι πράγματι είναι κάτι που θα μπορούσαν να το διαχειριστούν διαφορετικά.

Στη συνάντηση με την ΕΣΕΕ συμμετείχαν οι κ.κ Δραγαςάκης, Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου.

TAGS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα