19 Απριλίου 2024 / 3:34 πμ
19 Απριλίου 2024 / 3:34 πμ

Τσίπρας: Να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στους αριθμούς της λιτότητας

από fimotro

Για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Τζόζεφ Μουσκάτ.

Εδωσε έμφαση στην άνοδο της ξενοφοβίας σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις αυτές βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε περιόδους αβεβαιότητας. Οπως είπε, η επέτειος των 60 χρόνων της ΕΕ βρίσκει την Ευρώπη σε περίοδο πολλαπλών αβεβαιοτήτων και κρίσιμων επιλογών που προσδιορίσουν τη βιωσιμότητα της ΕΕ.

Για πρώτη φορά από το 1957 η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη σμίκρυνση και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης εμφανίζεται να μην είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει. Στη Σύνοδος της Ρώμης θα πρέπει να γίνει προσπάθεια αναστοχασμού για το κοινό μέλλον και η διακήρυξη να αναδείξει ένα νέο όραμα για την ΕΕ και προσήλωση στις ιδρυτικές της αρχές, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει εγκλωβισμένη στους αριθμούς της λιτότητας και με αποκλεισμούς στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η διακήρυξη πρέπει να περιλαμβάνει όλα όσα έκαναν την Ευρώπη ελκυστική στους πολίτες της: την κοινωνική Ευρώπη, την σύγκλιση και ένα ευρωπαϊκό πυλώνα δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα