24 Απριλίου 2024 / 9:54 πμ
24 Απριλίου 2024 / 9:54 πμ

Τσίπρας: Να κάνουμε γενναία βήματα για την ειρήνη και τη σταθερότητα

από fimotro

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε στον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν τον οποίο και υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, τον ισχυρό συμβολισμό που έχει η επίσκεψή του στην Αθήνα, στον απόηχο της Ημέρας Μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, τόνισε τη σπουδαιότητα της Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ενώ επισήμανε και την ανάγκη να υπάρξει μια αρμονική συμβίωση ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους.

«Έρχεστε σε μια συμβολική στιγμή», είπε ο πρωθυπουργός καθώς «πριν δυο ημέρες ήταν η Διεθνής Ημέρα Ολοκαυτώματος». «Η ελληνική εβραϊκή κοινότητα υπέφερε πολλά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», σημείωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι η κοινή ιστορία Ισραήλ και Ελλάδας είναι μάθημα για το μέλλον και τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της περιοχής κυρίως στον τομέα της ασφαλείας. «Να κάνουμε τα γενναία βήματα για την Ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι η μοίρα μας να ζούμε μαζί και να μετατρέψουμε την Νοτιοανατολική Μεσόγειο σε “παράδεισο”, όλοι μαζί Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Ιορδανία», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ρίβλιν.

Επίσης, οι δύο ηγέτες μίλησαν και για το κοινό τους ταξίδι αύριο Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, όπου θεμελιώνεται το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα