24 Απριλίου 2024 / 9:04 πμ
24 Απριλίου 2024 / 9:04 πμ

Τσίπρας: Με την 3η αξιολόγηση είμαστε μια ανάσα από το οριστικό τέλος των μνημονίων

από fimotro

«Παίρνω το βήμα νωρίτερα για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός και ζητώ την κατανόησή σας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, αφού ζήτησε να μιλήσει νωρίτερα για να παραστεί στην κηδεία του στενού του συνεργάτη Θοδωρή Μιχόπουλου. «Με την σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος γιατί ουσιαστικά ολοκληρώνεται το μέρος των προαπαιτουμένων» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ολοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση και 3ης αξιολόγησης είμαστε μια ανάσα από το οριστικό τέλος των μνημονίων. Αυτή η πραγματικότητα δίνει κουράγιο και ελπίδα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας που βλέπουν επιτέλους φως και διέξοδο αλλά την ίδια στιγμή γεννά εκνευρισμό και αμηχανία σε πολλούς. Πρώτο απ όλα στο παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε και λεηλάτησε την χώρα».

«Οι εξελίξεις τείνουν να τους οδηγήσουν σε εκλογική αναμέτρησης στο τέλος 4ετίας που δεν θα υπάρχει ίχνος πιστικού επιχειρήματος. Ακόμα και στο πιο φανατικό αντίπαλο της κυβέρνησης γίνεται φανερό ότι εκεί που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν αυτή η κυβέρνηση φαίνεται πως πετυχαίνει» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Δεν είναι μόνο το παλιό σύστημα που εκνευρίζεται αλλά και όσοι πίστεψαν ότι οι δύσκολες επιλογές που κάναμε το καλοκαίρι του 2015 ήταν επιλογές που δεν έβγαιναν που πίστευαν ότι η Αριστερά δεν μπορεί να έχει λόγο στις εξελίξεις και ότι πρέπει όταν παρ ελίδα βρίσκεται μροστά και την εμπιστεύεται ο λαός πρέπει να αποδρά και να παραδίδει την διακυβέρνηση στον αντίπαλο. Να κρύβεται πίσω από την ασφάλεια και περιμένοντας την Δευτέρα παρουσία όπως κάνουν οι Χιλιαστές».
«Εμείς πήραμε δύσκολη και ιστορική απόφαση χωρίς να γνωρίζουμε να έχουμε την βεβαιότητα ότι θα μας βγει. Πήραμε την απόφαση να δώσουμε την μάχη να λερώσουμε τα χέρια μας αλλά να μην αποδράσουμε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ολοι θα κριθούμε όχι με βάση την συγκυρία αλλά από την ιστορία με συνάρτηση δύο παραγόντων: των εναλλακτικών επιλογών που έχουμε μπροστά μας και του παραγόμενου αποτελέσματος που θελει χρόνο για να παραχθεί και να γίνει ορατό. Σήμερα αρχίζει δειλά δειλά να γίνεται ορατό».

«Το ερχόμενο καλοκαίρι αφήνουμε πίσω την δυσκολότερη περίοδο και αυτό είναι που κάποιους αντί να τους χαροποιεί τους δημιουργεί εκνευρισμό» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα